Ментальне здоров’я молоді Одеської області

На виконання листа Одеського обласного департаменту освіти і науки № 2938/01-35/2-24/5341 від 25.04.2024 щодо впровадження Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», що реалізується та з ініціативи першої леді Олени Зеленської формує у підлітків і молоді відповідальне ставлення до свого ментального та фізичного здоров’я, психологом Ольгою Кучеренко та керівником фізичного виховання Світланою Стояновою 27 квітня у ВСП «Фаховий коледж вимірювань ДУІТЗ» було проведено захід «Ментальне здоров’я молоді Одеської області».

Захід, організований для здобувачів освіти коледжу проходив за умов дотримання всіх норм безпеки, у Міському саду – сквері, розташованому у центрі міста Одеси, на вулиці Дерибасівській. Формат заходу – квест, під час якого учасникам та учасницям необхідно було пройти обов’язкові онлайн станції: 1) опитування по QR-коду, «Мій емоційний стан»; 2) «Що є вашим джерелом сили?» – великий білий банер, на якому учасник писали відповідь на це питання.

Також були використані такі  інструменти:  

  1. «Стежка Ментального здоров‘я» – на цій локації молоді люди дізналися про техніки самодопомоги під час стресу.
  2. Три спортивні локації – ігри, спрямовані на командотворення та покращення навичок роботи в команді, фізичну витривалість та спритність.
  3. Арт-терапія – учасники та учасниці дізналися, як за допомогою творчості покращити свій емоційний стан.

На заході були встановлені інформаційні носії Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?». Результатом заходу є привернення уваги молодих людей до власного фізичного та ментального здоров’я, здобуття знань про базові методи психологічного відновлення та емоційного перезавантаження.

# Тияк?

# Ментальнездоров’ямолодіОдеської області

  • 28.04.2024