1 жовтня – День захисників і захисниць України

У жовтні в Україні відзначають велике державне свято, яке покликане вшанувати всіх тих героїв та героїнь, які мужньо захищають нашу рідну Батьківщину від ворогів, – День захисників і захисниць України. Воно збігається з Днем українського козацтва. Першого жовтня ми вшановуємо військових і кожного українця, хто нині потом, кров’ю і, на жаль, життям метр за метром відстоюють і звільняють рідну землю.

У ВСП «Фаховий коледж вимірювань ДУІТЗ»  з нагоди Дня захисників і захисниць України було проведено виховний захід, де здобувачі освіти мали змогу дізнатися про історію України, яка зашита в шевронах та назвах бригад ЗСУ. Також заступник директора з виховної роботи Большакова Ольга розповіла здобувачам освіти 9 правил спілкування з ветеранами, які повернулись з війська.

Окрім того, з нагоди Дня захисників і захисниць України та Дня українського козацтва відділом фізичного виховання було організовано та проведено Козацький гарт – змагання між здобувачами освіти.  Запрошеним гостем став старший солдат, командир протитанкового відділення Базарний Сергій Русланович.

Змагання почалися з промови заступника директора з виховної роботи Ольги Большакової, яка відзначила, що першого жовтня ми урочисто вшановуємо всіх, хто носить почесне і високе звання «Захисник України» – від сивочолих ветеранів до молодих патріотів, котрі у ці дні боронять нашу рідну землю. Керівник відділу фізичного виховання Світлана Стоянова стала ведучою заходу та привітала учасників та гостей зі святом, побажала незламної волі та мужності, надійного тилу, міцного здоров’я та мирного і щасливого майбутнього кожному з нас, нашим рідним, усій Україні. Ведуча заходу підкреслила, що цього дня ми знову повертаємося пам’яттю і серцем до грізних і незабутніх сторінок минулого, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків.

Викладачі фізичного виховання підготували такі випробування для команд: дарц, стрільба, стрибки у довжину, човниковий біг, малюнок  із зав’язаними очима, естафету та, звичайно, перетягування канату. Вболівальниками стали не тільки здобувачі освіти, а й викладачі коледжу. Організаторами заходу стали не тільки викладачі фізичного виховання, а й викладачі спеціальних дисциплін – Іван Жердєв надав допомогу в організації змагань зі стрільби. Почесне місце журі зайняли представники адміністрації коледжу та почесний гість – командир протитанкового відділення Сергій Базарний.1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України 1 жовтня – День захисників і захисниць України

Вітаємо З Днем захисників і захисниць України! Щиро дякуємо за вашу самовідданість та відвагу,  патріотизм та силу духу!

  • 03.10.2024